top of page
  • Szerző képeBence Pauker

Villám-videoprojekt egy angol rapperrel

Frissítve: 2021. jan. 24.
Nemrég Manchesterben voltam, ahol 2 érdekes projektet sikerült letolni. Mindkettőnél ugyanaz volt a koncepció: egy kistáskányi setuppal (egy olcsóbb, kompakt portréobjektívvel, stabilizátor / állványok és világosítás nélkül), egyszerű technikákkal mutassak be személyes történeteket.


A videók témáját illetően pedig két dolgot szerettem volna:

  1. Bemutatni Manchestert úgy, hogy valami emberi sztori van a középpontban.

  2. Bemutatni egy manchesteri helyi lakos különleges, személyes sztoriját dokumentumfilmes, interjús formában.Szereztem haverokat
Nyilván a fenti koncepcióhoz elengedhetetlen, hogy szerezzen az ember alanyokat. Azért érdekes ez a tevékenység, mert célt ad a nyaralásnak, és egyben rászorít arra, hogy (magamhoz mérten) szociálisan töltsem el az időt. Valójában így lehet megismerni a leghatékonyabban egy idegen közeget talán.


Egy hostelben ismerkedtem meg Rude-dal, a rapperrel Blackpool-ból. Miután meséltem neki, hogy valami kisdokut jöttem forgatni Manchesterbe (ez lesz a másik sztori), megkért hogy csináljak róla egy felvételt. Az éjszaka közepén kimentünk az utcára a hostel elé. Kerestünk egy pontot és egy kameraszöget, ahol a közvilágítás szépen megfelelt kulcsfénynek és (a távolabbi) ellenfénynek is. Éles fényekről van szó, de nem volt szempont a szép arcbőr.
Mint a villám
A videót 3 perc alatt forgattuk le. A backbeat Rude telefonjáról szólt. A felvételt egyben vettem fel, egy kameraszöggel, a kamera belső mikrofonjával. A vágóképeket az előző pár napban vettem fel a városban, aztán kreatívan alávágtam. A vágás persze nem képezte a villámprojekt részét - azt már itthon csináltam, abból, amim volt.
Lehet-e jobb klipet forgatni?
Hát persze. :) Valami kis sztori, gondosan bevilágított jelenetek, 5-6 külön setup azért kell egy jó "budget" kliphez is. Itt viszont pont az egyszerű feladatmegoldás volt a cél, és persze hobbiprojektből ne csináljunk túl nagy cirkuszt. Ezt azért mondom, mert a túltervezéssel elronthatjuk a nyaralásunkat, rosszabb esetben annyit körülményeskedünk, hogy a projekt maga sem jön majd össze.


Kb. ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak:

Feelinges lett-e? Személyes jellegű lett-e? Fogja-e érdekelni az embereket?


Én úgy gondolom, hogy igen. Neked mi a véleményed?

Írd meg kommentben!Ha tetszett a poszt, iratkozz fel a blogomra, és nyomj egy like-ot! :)A videót pedig itt tekinthető meg:


24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page