top of page
  • Szerző képeBence Pauker

Valamit mindig fullba' kell nyomni...

Frissítve: 2021. jan. 24.

Marhán élvezek mindig valamit, ami a munkámhoz kapcsolódik. Aki ismer, tudja, hogy mennyire lelkesedés-vezérelt vagyok. Nem az a típus vagyok, aki lélektelenül tud dolgozni, inkább az, aki megkeresi azokat a pontokat, amire rá tud kattanni - a munka utána megy magától. Szerencsére rend szerint nem azzal van a bajom, hogy megtaláljam ezeket a pontokat, hanem hogy kiválasszam a sok közül azt, ami adott pillanatban a leghasznosabb számomra.


Na de eriggy az utamból Coelho, térjünk a tárgyra tüstént!


Egy ideje átálltam Premiere Pro-ról egy fantasztikus colorist-szoftverre, a DaVinci Resolve-ra. Új hobbim, hogy filmes referenciafotók alapján mozifilmek látványvilágát másolom le, gyakorlás gyanánt.


Hogy minél flexibilisebben dolgozhassak, folyamatosan tesztelgetem a különféle file-formátumokat, mi az a legextrémebb körülmény, amit kibír a kodek anélkül, hogy szétesne a látvány.


Az alábbi videó egy ilyen teszt végeredménye. Célom az volt, hogy jól "megnyomjam" a coloring során a színeket. A 10bit/ 400 mbit/s-es All-Intra kodek másodpercenként 50 megabyte adatot rögzít (azaz 1 percnyi nyersanyag 3 gigabyte adat), így azért van benne tartalék.


Megbolondítottam a projektet egy saját Sound Design-nal, így még "elszállósabb" lett a végeredmény.


(A videó alatt beraktam egy képet arról, milyen volt a nyers LOG file).


Lessetek bele + bekattintva iratkozzatok fel a youtube csatornámra, csomó új munkámat kizárólag ide töltöm fel:


A VÉGEREDMÉNY:A NYERS FILE:Üdv: B

196 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page