top of page
  • Szerző képeBence Pauker

Implantátumok, egy 2 napos forgatás + egy elképesztő videó

Frissítve: 2021. jan. 24.


Indítok egy sorozatot, amelyben videóanyagaimból kivágott képekben, rövid leírásokban / videóanyagokban bemutatom a forgatási napjaim egy-egy sajátosságát, kihívását, érdekességét.Straumann GroupSzerdán és csütörtökön a svájci Straumann Group-nak, és cégcsoportjuk brazil tagjának, a Neodentnek készítettem videóanyagokat Budapesten. A csoport innovatív, prémium fogászati implantátumokat, és a behelyezésükhöz szükséges orvosi eszközöket fejleszt és gyárt.Nem csak high-tech, vizuálisan is szemet gyönyörködtet

Gyarkori rendszerességgel érkeznek előadók az anyacégtől hazánkba oktatásokat tartani, mégis óriási előny, ha nem kizárólag a költséges kurzusok keretében van mód átadni a tudást a frissülő budapesti szakembergárdának.Dr. Sergio Rocha Bernandes BDS, MSc, PhD

Feladatom az volt, hogy a vendégelőadó brazil szájsebész, Dr. Sergio Rocha Bernandes két napos kurzusát, technológiai jellegű tudásanyagát könnyen nézhető oktatóvideók formájában foglaljam össze, és készítsem el a cégnek.

Adatok helyett élményA koncepciómat fordított gondolatmenetben találtam ki: megvizsgáltam, mi volt az, amit utáltam egyes egyetemi előadókban, előadásokban, hogy ezeket elkerülve egy tényleg mozgalmas, érdekes audiovizuális anyagot alkothassunk meg.

Röviden: a statikus kameraállásokat kerültem, sokat mozogtam stabilizátorral (gyakorlatilag le sem tettem). Nagy arányban lekövettem az előadó mozgását, ezzel nem csak folyamatosan változó látószöget tudunk biztosítani a nézőnek (izgalmas), hanem az előadó személyiségét, hanglejtését, gesztikulációit megtámasztva folyamatos, erős kapcsolódást tudunk elérni a nézővel képernyőn keresztül.

Persze alapvető a logikus tematika, a megfelelő ritmus, az információt nem tartalmazó részek teljes lecsontozása. Sok vágóképet készítettem. Ezek esetében lényeges, hogy ne öncélú, "pusztán esztétikus" dolgokról készítsünk vágóképeket, hanem a mondanivaló alátámasztását szolgáló szemléltetőeszközként tekintsünk erre a technikára. Így még színesebbé, "filmesebb" jellegűvé tehetjük az előadást, arról nem is beszélve hogy egységidő alatt több infót tudunk közölni.

A technikába most nem megyek bele, de annyit elárulok, hogy világítani minden esetben kell ha sötét előadóban veszünk akármit is, mert valamennyi kontrasztot elő kell állítani mesterségesen, máshogy maximum sziluett fog látszani az előadónkból.Világítani minden esetben kell, a prezentáció miatt viszont nem szabad túl erősen.

Imádom ezt a videót!A végére tartogattam egy érdekes videót. Tekintsétek meg a Neodent implantátumcsaládjának, a Grand Morse-nak a kisfilmjét.


Gondolkodjatok el kicsit, Ti hogy kezdenétek neki egy implantátumcsalád és ezen keresztül a cég értékeinek imázsépítésének? Mi lenne az üzenet? Hogy adnátok át?


Ha nem jutott eszetekbe csípőből valami ütős, kezet foghatunk. (Persze nyilván nem 5 perc alatt születik meg egy ilyen kaliberű imázsfilm sztorija, úgyhogy ne legyen bűntudatunk.)


Fantasztikus, nézzétek:

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel a blogra, és nyomj egy lájkot! :)


A megosztásokat nagyon szépen köszönöm előre is! :)
Üdvözlettel: Pauker Bence15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page