top of page
  • Szerző képeBence Pauker

Építs Kamerát! - 3. rész | MAGIC ARM | Videokilled Vlog

Frissítve: 2021. jan. 24.

A Videokilled Vlog 12. adásában a kamera építés egyik alapkellékéről, a Magic Arm-okról lesz szó.
A következő pár Videokilled Vlog-adásban pedig egyenként bemutatom a rig-em (és mások rig-jének) részegységeit + körbejárjuk a témát az alábbi szempontok szerint:

- mikor van szükséged az adott komponensre, és mikor nincsen

- milyen szempontok szerint választottam az egyes komponenseket

- milyen termékek vannak a piacon, mennyiért és mi a különbség közöttük

- mikre érdemes figyelni, amikor az adott komponens megvásárlása előtt állsz

- mik azok az előre nem látható buktatók, amiket én már átéltem az egyes részegységek vásárlását követően


Nem csak olyan fő komponensekről lesz szó, mint a field monitor, a camera cage (ketrec, keret), a shoulder rig, a follow focus, rod rendszerek, különféle platnik, konzolok, fogantyúk stb... hanem olyan, legtöbbször elhanyagolt témákról is, mint a valóban alapos kiegyensúlyozást, a flexibilitást és a gyors szerelhetőséget megvalósító megoldások.

A sorozatban minden esetben lesz szó költségbarát, és drágább árfekvésű alternatívákról. Nem csak azért, hogy mindenki megtalálhassa benne a neki valót, hanem azért is, mert érdekes dolognak tartom megvizsgálni, mi a különbség egy belépő szintű, és egy komolyabb modell között.

Lesz szó kreatív, házi készítésű megoldásokról is, melyekkel egyszerűen, és költséghatékonyan meg tudunk oldani problémákat. Mivel lakhelyem környékén nincsen videotechnikával/ fotózással foglalkozó üzlet, ezért az azonnali (és néha kifejezetten hatékony és tartós) kendács-megoldások széles tárházát fogom tudni elővezetni nektek. :)


Ha érdekel benneteket a téma, iratkozzatok fel a csatornámra, hogy első kézből értesüljetek az újdonságokról! (+ egy Like-ot is dobjatok, annak mindig örülök. :))


Konkrét kérdésed van? Szívesen válaszolok, írd meg kommentben! :)


Pauker Bence

29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page