top of page

Kattints ügyfeleim logóira és tudd meg, milyen projekttel bíztak meg!

VIDEOKILLED.HU

- kreatív videográfia, mérnöki tervezéssel 

_DSC0755_kicsi.jpg

Pauker Bence -

Videokilled.hu alapító

Hogy megismerhessétek vállalkozói gondolkodásmódomat, járjunk körbe pár érdekes kérdést:

Miért nehéz megszólítani a fogyasztót napjainkban?

Min bukik meg a céges videók nagy része?

Milyen stílusban készüljön a reklámfilmed?

Személyes történetem pedig arról fog szólni, hogy

hogyan lettem fejlesztőmérnökből videográfus vállalkozó

- de erre térjünk vissza a lap alján.

"Kifinomultunk"

2022-ben nehéz áttörni az emberek ingerküszöbét, egyre immunisabbak vagyunk a különféle hirdetésekre. Ez hatványozottan igaz a fiatal generációkra. Kifinomultunk - ha elmegy a balansz, görgetünk tovább.

A megfigyelt trendek alapján az amerikai piac működéséhez kezdünk hasonlítani: egyre nagyobb fogyasztói réteg érhető el, és az a vállalkozó boldogul, akinek igényes, gondosan tervezett és célzott tartalommal sikerül megszólítania őket.

Ennek 2 olvasata van:

 

1.: átok, mert régebben könnyebben fel tudta hívni magára a figyelmet egy vállalkozás, ma meg nehéz. 

2.: lehetőség. A vállalkozások egy nagy része még mindig nem kapcsol, így ha jól csinálod, tiéd lehet a nagy szelet a tortából.

Parndorf2.jpg

Videokilled Reklámfilm -

Designer Outlet Parndorf

Bízni a szerencsében

A KKV szektor céges videói sajnos gyakran úgy készülnek, hogy a cégtulajdonos megmondja, hogy mit kell felvenni, a videós pedig felveszi, bízva abban, hogy majd lesz használható felvétel. "Majd úgy vágja". Persze nincs kizárva, hogy ilyen munka is sülhet el jól, de sokkal valószínűbb, hogy baj lesz. Jobb esetben kidobott pénz, rosszabb esetben a brand-eden is foltot hagyhat egy átgondolatlan reklámprojekt. Az, hogy "bízunk a jó eredményben" valójában azt jelenti, hogy vakon repülünk.

Nem a cégvezetőnek kell megmondania, hogy mit vegyen fel a videográfus.

A videográfus feladata kideríteni, hogy mit szeretne látni a célcsoport.

Film Clapboard

​Alapos tervezés nélkül öncélú művészkedés és kidobott pénz lesz a reklámfilmed. Az eredményesség ott kezdődik, hogy céged filozófiáját, célcsoportod belső késztetéseit megfelelően kielemezzük, megértjük. Ügyfeleid motivációit megismerve, gondos tervezéssel dolgozható ki, hogy milyen történettel és eszköztárral fogunk tudni hatást elérni.

Olvasd el "Jelenetlista" c. cikkemet, melyben bemutatom, milyen módszerrel teszem átláthatóvá, precízen tervezhetővé magát történetírást, és a forgatási folyamatot is. (IRÁNY A CIKK!)

Nem rólam szól

Roger Deakins, az operatőr-legenda mondta egy interjúban, hogy nem gondolja, hogy neki van stílusa. Nem szabad, hogy legyen stílusa.

 

Én is úgy gondolom, hogy az adott reklámfilmnek/ projektnek a hangvételét, stílusát kell megtalálnunk, melyet a cég filozófiája, a brand maga és a vevőkör érzésvilága határoznak meg. A videográfusnak ezt a stílust kell a tervezés során megértenie, megfognia és kiteljesítenie - semmiképp sem a sajátját, vagy a cégvezetőét.

Mermaid1.jpg

Videokilled Reklámfilm -

Mermaid Factory Plasztikai Sebészet

Olvasd el alább, hogy lettem fejlesztőmérnökből videográfus, vagy ha már unod, ugord át, és nézd meg reklámfilmjeimet a középső linken:

Anchor 1

Kérdésed, észrevételed van?

profilk%C3%A9p-2_edited.jpg

Írd meg nekünk a lap alján található sárga formula segítségével!

Ha pedig tetszettek munkáim, munkamódszereim, foglalj még ma időpontot, hogy minél hamarabb elkezdhessük reklámfilmed tervezési fázisát!

Üdvözlettel: Pauker Bence 

bottom of page